Mindfulness

De Drie Fundamentele Elementen.

Bewustzijn

Mindfulness begint met het bewust richten van je aandacht op het huidige moment, zonder oordeel. Het betekent volledig aanwezig zijn in wat je op dit moment ervaart, zonder afleiding of kritiek.

Niet-oordelend

Bij mindfulness vermijd je het vellen van oordelen over je ervaringen. In plaats daarvan observeer je ze zonder te zeggen dat ze goed of slecht zijn. Dit helpt je om met meer mededogen naar jezelf en anderen te kijken.

Acceptatie

Dit houdt in dat je open en accepterend bent ten opzichte van de gedachten, emoties en sensaties die zich voordoen, zonder te proberen ze te veranderen of te veroordelen. Het gaat om het erkennen en omarmen van je ervaring zoals die is.

Is mindfulness iets voor jou?

Heb je last van stress en ervaar je hierdoor belemmeringen in zowel je werk als je dagelijks leven? Vind je het moeilijk om om te gaan met veranderingen en tegenslagen? Voelt het alsof je constant wordt geleefd en wil je weer controle krijgen over je leven? Je bent niet alleen. Tegenwoordig leggen we allemaal de lat hoog en is de druk om te presteren enorm toegenomen. Dit kan leiden tot aanzienlijke stress. Verlang je naar minder stress en meer ontspanning? Wil je lichter en energieker door het leven gaan?
Tijdens de mindfulnesssessies leer je praktische tools om meer in het moment te leven, stress te verminderen en innerlijke rust te vinden.
 

Wil je je rustig, gefocust en veerkrachtig voelen?

1-op-1 sessies

Positieve effecten van Mindfulness

Mindfulness heeft bewezen effectiviteit bij stress, burn-out en diverse stressgerelateerde klachten, zoals onrust, rusteloosheid, vermoeidheid, slaapproblemen, piekeren, concentratieproblemen, gevoelens van angst en paniek, chronische ziekte, moeite met grenzen stellen, depressieve gevoelens, chronische pijn, moeite met druk en een gejaagd gevoel. Door je beter te concentreren en effectiever om te gaan met uitdagingen en veranderingen, wordt mindfulness ook een waardevolle vaardigheid om productiever te werken. 
 
Door regelmatig te oefenen, ontwikkel je een groter bewustzijn en een beter vermogen om met uitdagingen om te gaan. Met mindfulness kun je een diepere verbinding maken met jezelf en de wereld om je heen. Door bewuster te leven, leer je om bewust keuzes te maken in plaats van op de automatische piloot te reageren. Dit leidt tot een groter gevoel van kalmte, tevredenheid en welzijn.

Voor wie? 
Mindfulness is geschikt voor mensen van alle leeftijden en achtergronden. Het kan voordelen bieden aan drukke professionals die behoefte hebben aan meer balans in hun leven, studenten die stress ervaren tijdens hun studie, en ouders die hun emoties en reacties beter willen beheersen.
en_GB